fbpx
Fungsi Penapis Udara

Fungsi Penapis Udara

Pada zaman sekarang ini, udara khususnya di bandar-bandar seperti Kuala Lumpur sangat lah tidak elok untuk kesihatan. Udara telah tercemar dek banyak nya timbul kilang-kilang yang mengeluarkan asap yang menjejaskan indeks pencemaran udara.

Banyak pokok-pokok yang telah ditebang dan digantikan dengan bangunan-bangunan tinggi yang menyebabkan tiada lagi udara yang segar dilepaskan. Itu belum kira asap-asap rokok. Sangat berbahaya terutama kepada anak-anak kecil mahupun baby baru lahir.

Secara tidak langsung, diri sendiri banyak terkena penyakit seperti cepat batuk, asthma disebabkan habuk-habuk halus dan sebagainya.

Apakah Tujuan Penapis Udara Coway?

Dalam keadaan begini, ianya amatlah penting untuk memiliki sekurang-kurangnya salah satu penapis udara Coway di setiap kediaman anda. Ini disebabkan oleh kualiti udara tidak begitu baik.

Fungsi penapis udara adalah:

  • Menyegarkan udara di rumah.
  • Dapat mengurangkan negatif ion yang berterbangan di ruang udara
  • Dapat mengurangkan habuk-habuk halus dalam rumah
  • Sangat sesuai kepada pencinta kucing kerana dapat menghilangkan bau hancing dari kucing tersebut
  • Dapat menangkis bakteria yang ada dalam rumah

Terdapat 4 jenis penapis udara Coway:

  1. Lombok II – mempunyai 6 filter
  2. Captain, Storm & Tuba – mempunyai 4 filter

Powerkan Penapis Udara Coway ni?! Ingin memiliki penapis udara Coway? Jangan risau kerana Izzah akan menguruskan order anda sehingg pasang! Klik button bawah ini untuk mengetahui maklumat lanjut.

Leave a Reply

  • Hai, Saya Izzah Coway. Sila pilih menu dibawah untuk memudahkan urusan anda.